Nederlands Engels

OVER ONS

De organisatie

Sinds 2009 verbindt  Stichting Eet Mee mensen in de regio Utrecht. Wij brengen mensen elkaar in contact via gezellige etentjes bij mensen thuis.  Op deze manier maken onze deelnemers een praatje met buurtgenoten die ze normaal nooit spreken, leren ze nieuwe culturen kennen, oefenen ze de taal of helpen ze anderen aan sociale contacten. Wat hun reden ook is om mee te doen, wij zien het als onze uitdaging om een match op maat te maken. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd en achtergrond. Wel besteden we extra aandacht aan vluchtelingen en ouderen.
Aan het roer van de organisatie staat Annelies Kastein. Zij wordt ondersteund door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Hoe het begon

In 2007 is Annelies Kastein gestart met Eet mee! Bij Utrechters aan tafel gestart als project van cultureel organisatiebureau Cultuurinzicht.  Al snel bleek de formule succesvol en in december 2009 is Stichting Eet Mee opgericht.

Hoe het nu is

Inmiddels zijn we actief in verschillende plaatsen in de regio Utrecht. Onze doorlopende formule is Eet Mee. Daarnaast organiseren we zowel terugkerende als tijdelijke evenementen, zoals Eet Mee Student, Eet Mee In je buurt, Eet Mee Politicus, Eet Mee Sint Maarten.

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht van Stichting Eet Mee! Zonder hun enthousiaste inzet zou Eet Mee geen succes zijn. De vrijwilligers ondersteunen de stichting op verschillende manieren, van het actueel houden van de website tot het voeren van intakegesprekken en van het matchen van deelnemers tot het uitvoeren van communicatieactiviteiten.
Wil je ook actief worden als vrijwilliger bij Eet Mee? We kunnen je hulp goed gebruiken. Meld je aan. Vul het contactformulier in of bel ons.

Missie

Als betrokken vrijwilligersorganisatie willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer. Dit doen wij door eet-adressen en gasten op een betrouwbare en professionele manier met elkaar te matchen voor een plezierig etentje op een adres, eenmalig of met regelmaat. Door bij te dragen aan het ontstaan van nieuwe sociale relaties zorgen we voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we de samenleving.

Jaarverslag en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in ons jaarverslag? We sturen het je graag toe.
Meer informatie kun je aanvragen via ons contactformulier.

INSTAGRAM #OVEREETMEE


Alle foto's / filmpjes over ons.

ERKEND SBB-LEERBEDRIJF

Stichting Eet Mee! is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), erkend leerbedrijf. Wij bieden leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs via een stageplaats, de mogelijkheid om ervaring op te doen met de beroepspraktijk.
Een stageplaats bij ons staat garant voor afwisselende werkzaamheden en leuke contacten met verschillende mensen.
Neem voor meer informatie, contact met ons op.

HET TEAM

Vrijwilligers over Eet Mee

“Gewoon een prachtige manier om verschillende soorten mensen met elkaar in contact te brengen.”

“Ik kom mensen tegen die ik in mijn dagelijks leven niet tegenkom.”

“Het werken aan een mooi doel in een omgeving waarin een goede sfeer, menselijkheid en kwaliteit centraal staan.”

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. Daarnaast ben ik graag bezig met marketing en communicatie, het vakgebied waar mijn hart ligt. Eet Mee biedt een combinatie van deze twee factoren en dat heeft ervoor gezorgd dat ik hier aan de slag ben gegaan.”
Lees meer over het team

Mijn stage-ervaring

In het begin wist ik niet zo goed wat ik van mijn stage moest verwachten. Zijn er wel genoeg marketingtaken? Past een maatschappelijke organisatie wel bij mijn opleiding? En is er wel iemand aanwezig van wie ik kan leren? In de eerste paar weken werd ik leuk verwelkomd door het team, werd gelijk uitgelegd wat voor taken er klaar lagen en was meteen duidelijk dat er genoeg te doen was en te leren viel. Hiermee waren mijn twijfels verdwenen. Lees meer