https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Over ons

Eet Mee vertrekpunt om nieuwe mensen te leren kennen

‘Mensen samenbrengen door eten.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in 2009 opgericht. Via gezamenlijke etentjes komen mensen op een spontane manier met elkaar in contact. Al meer dan tien jaar een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. 

Ons team

Ons fijne team van zo’n vijftien vrijwilligers maken al die spontane ontmoetingen mogelijk. Zonder hen zou Eet Mee zeker niet zo succesvol zijn! Zij helpen mensen bij het aanmaken van een profiel als het hen zelf niet lukt. Maken Eet Mee bekender: schrijven persberichten, houden de social media-kanalen bij, maken filmpjes, hangen flyers op bij vluchtelingenorganisaties en ouderencentra en benaderen serviceclubs en kerken.

Ons team
Team Eet Mee - Nieuwe mensen leren kennen door onze gezellige etentjes

Ons recept om nieuwe mensen te leren kennen

  • Opgericht in 2009 als stichting zonder winstoogmerk.
  • Ontstaan in de regio Utrecht en daarna landelijk uitgerold.
  • Matches op maat.

Hier zijn we trots op:

  • Al meer dan 10.000 succesvolle matches op maat.
  • Een van de winnaars van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge 2020. Hiermee ondersteunt de gemeente Groningen ons om deze mooie stad socialer te maken.
  • Rode Pluim 2019 ontvangen van GroenLinks Zeist als initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan een sociaal Zeist.
  • ‘Eet mee! Vaste gast’ -matchen van kwetsbare ouderen met een vast eetadres in de buurt- is in Nieuwegein genomineerd door Monuta Helpt als Aanvrager van het Jaar 2017.
  • ‘Come and Eat’ -matchen van vluchtelingen in Utrechtse noodopvang met inwoners van Utrecht- is winnaar van de Tolerantieprijs Utrecht 2016. Come and Eat werd georganiseerd samen met Present Utrecht en gewaardeerd als een uitstekend middel tegen vooroordelen.
  • Winnaar van de WijMakenUtrecht-trofee 2014 als het beste sociale initiatief dat de gemeente Utrecht mooier maakt.
  • Genomineerd voor de Tolerantieprijs Utrecht 2011 en 2013 en voor de JijMaaktUtrecht-trofee 2013

Durven dromen

Hoe leuk zou jij het vinden als het weer gewoon wordt om bij je buren te eten? Als voordeuren opener komen te staan? Stel je voor dat in jouw buurt 200 mensen zeggen: ‘Tof, ik doe mee!’? En als dat in 400 dorpen of steden gebeurt. Wij durven te dromen. Van honderden mensen die via ons initiatief nieuwe mensen leren kennen. Droom jij met ons mee?

Maak snel je profiel aan. Nodig buren en vrienden uit om mee te doen en deel onze berichten op Facebook en Instagram.

Directeur/Initiatiefnemer Annelies Kastein

“Ik hoorde mensen altijd maar zeggen: ‘Iedereen leeft zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn.’ Ik ging op zoek naar een manier om ontmoetingen te ondersteunen. En wat is meer van iedereen dan eten? Ik vroeg subsidie aan en zo begon Stichting Eet Mee. Vanuit dat idee is het gelukt om mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan gemeenschapsopbouw.” 

Meer weten over de stichting of Annelies? Mail: annelies@eetmee.nl.

Annelies Kastein

Directeur Stichting Eet Mee

Samen verbinden we de samenleving

Zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer: dat is onze missie. Hiervoor matchen wij eetadressen en gasten op een betrouwbare, laagdrempelige, maar professionele manier. Wij zetten alles op alles voor een gezellig etentje, eenmalig of met regelmaat. Zo dragen we bij aan spontante ontmoetingen: een garantie voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we onze samenleving.

Meer informatie?

Faciliteren dat mensen nieuwe mensen leren kennen is onze kerntaak, maar we doen meer. In 2016 deden we bijvoorbeeld met Present Utrecht en  Taal Doet Meer onderzoek naar de drijfveren, ervaringen en wensen van Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor vluchtelingen. Bekijk het Onderzoeksrapport en de bijlage. Wil je meer weten over al onze activiteiten? Lees dan eens ons jaarverslag: We sturen het je graag toe. Ook kun je jouw vraag stellen via ons contactformulier.