https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Over ons

Een goed verhaal begint met Eet Mee

‘Mensen samenbrengen door eten.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee opgericht. Eet Mee brengt mensen op een ontspannen manier met elkaar in contact via etentjes thuis. Al ruim tien jaar blijkt het een geweldige manier om mensen met elkaar te verbinden.

Ons team

Zonder vrijwilligers zou Eet Mee niet zo succesvol zijn en misschien zelfs niet eens meer bestaan. Ons team van vijftien vrijwilligers helpt bij het aanmaken van profielen voor mensen die dat online niet lukt. Ze helpen bij het beter bekend maken van Eet Mee. Ze schrijven persberichten, maken filmpjes, hangen flyers op bij vluchtelingenorganisaties en in ouderencentra en benaderen serviceclubs en kerken.

Ons team

Ons recept

  • Opgericht in 2009 als stichting zonder winstoogmerk.
  • Ontstaan in de regio Utrecht en daarna landelijk uitgerold.
  • Meer dan 10.000 succesvolle matches op maat.

Hier zijn we trots op.

  • Al meer dan 10.000 succesvolle matches op maat.
  • Een van de winnaars van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge 2020. Hiermee  ondersteunt de gemeente Groningen ons om Groningen socialer te maken.
  • Rode Pluim 2019 ontvangen van GroenLinks Zeist als initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan een sociaal Zeist.
  • ‘Eet mee! Vaste gast’ -matchen van kwetsbare ouderen met een vast eetadres in de buurt- is in Nieuwegein genomineerd door Monuta Helpt als Aanvrager van het Jaar 2017.
  • Come and Eat’ -matchen van vluchtelingen in Utrechtse noodopvang met inwoners van Utrecht- is winnaar van de Tolerantieprijs Utrecht 2016. Come and Eat werd georganiseerd samen met Present Utrecht en gewaardeerd als een uitstekend middel tegen vooroordelen.
  • Winnaar van de WijMakenUtrecht-trofee 2014 als het beste sociale initiatief dat de gemeente Utrecht mooier maakt.
  • Genomineerd voor de Tolerantieprijs Utrecht 2011 en 2013 en voor de JijMaaktUtrecht-trofee 2013

Durven dromen
Hoe leuk zou het zijn als het weer gewoon werd om bij je buren te gaan eten? Wat nou als er in jouw buurt 200 mensen zouden zeggen: ‘Gaaf, ik doe mee!’? En als dat in 400 dorpen of steden zou gebeuren? Wij durven te dromen. Droom je met ons mee? Maak dan snel je profiel aan. Nodig buren en vrienden uit om mee te doen en deel onze berichten op Facebook en Instagram.

Directeur/Initiatiefnemer Annelies Kastein

“Ik hoorde mensen altijd maar zeggen: ‘Iedereen leeft zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn.’ Ik ging op zoek naar een manier om ontmoetingen te ondersteunen. En wat is meer van iedereen dan eten? Ik vroeg subsidie aan en zo begon Stichting Eet Mee. Vanuit dat idee is het gelukt om mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan gemeenschapsopbouw.” 

Meer weten over de stichting of Annelies? Mail: annelies@eetmee.nl.

Annelies Kastein

Directeur Stichting Eet Mee

Missie

Als betrokken vrijwilligersorganisatie willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer. Dit doen wij door eet-adressen en gasten op een betrouwbare en professionele manier met elkaar te matchen voor een plezierig etentje op een adres, eenmalig of met regelmaat. Door bij te dragen aan het ontstaan van nieuwe sociale relaties zorgen we voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we de samenleving.

Onderzoek vrijwillige inzet Utrechters voor vluchtelingen.
Wat zijn de drijfveren, ervaringen en wensen van Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor vluchtelingen? Hiernaar deden Eet Mee, Present Utrecht en Taal Doet Meer in 2016 onderzoek. Bekijk het Onderzoeksrapport en de bijlage.

Jaarverslag en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in ons jaarverslag? We sturen het je graag toe.
Meer informatie kun je aanvragen via ons contactformulier.