nl en

OVER ONS

De organisatie

Al tien jaar verbindt vrijwilligersorganisatie Eet Mee, mensen in de regio Utrecht. Wij matchen gasten en eetadressen en laten hen samen eten bij de gastvrouw of -heer thuis. Op deze manier maken onze deelnemers een praatje met buurtgenoten die ze normaal nooit spreken, leren ze nieuwe culturen kennen of helpen ze anderen aan sociale contacten. Wat hun reden ook is om mee te doen, wij zien het als onze uitdaging om een match op maat te maken. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd en achtergrond. Wel besteden we extra aandacht aan vluchtelingen, studenten en ouderen.
Aan het roer van de organisatie staat Annelies Kastein. Zij wordt ondersteund door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Hoe het begon

In 2007 is Annelies Kastein Eet mee! Bij Utrechters aan tafel gestart als project van cultureel organisatiebureau Cultuurinzicht. Al snel bleek de formule succesvol en in december 2009 is Stichting Eet Mee! opgericht.

Hoe het nu is

Inmiddels zijn we actief in verschillende plaatsen in de regio Utrecht. Onze doorlopende formules zijn Eet mee, Eet mee! Vaste gast en Eet mee! Student. Daarnaast organiseren we terugkerende en tijdelijke evenementen, zoals Eet mee! In je buurt, Eet mee! Met een politicus en Come & Eat.

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht van Stichting Eet Mee! Zonder hun enthousiaste inzet zou Eet Mee geen succes zijn. De vrijwilligers ondersteunen de stichting op verschillende manieren, van het actueel houden van de website tot het houden van intakegesprekken en van het matchen van deelnemers tot het uitvoeren van communicatieactiviteiten.
Wil je ook actief worden als vrijwilliger bij Eet Mee? We kunnen je hulp goed gebruiken. Meld je aan. Vul het contactformulier in of bel ons.

Missie

Als betrokken vrijwilligersorganisatie willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer. Dit doen wij door eetadressen en gasten op een betrouwbare en professionele manier met elkaar te matchen voor een plezierig etentje op een adres, eenmalig of met regelmaat. Door bij te dragen aan het ontstaan van nieuwe sociale relaties zorgen we voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we de samenleving.

Jaarverslag en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in ons jaarverslag? We sturen het je graag toe.
Meer informatie kun je aanvragen via ons contactformulier.

INSTAGRAM #OVEREETMEE


Alle foto's / filmpjes over ons.

ERKEND SBB-LEERBEDRIJF

Stichting Eet Mee! is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), erkend leerbedrijf. Wij bieden leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs via een stageplaats, de mogelijkheid om ervaring op te doen met de beroepspraktijk.
Een stageplaats bij ons staat garant voor afwisselende werkzaamheden en leuke contacten met verschillende mensen.

Meer informatie