fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Het recept voor een spontane ontmoeting

Hoe werkt Eet Mee?

Lees verder

Ontmoeting Aan Tafel, zoals het in 2009 begon en zoals het nog steeds gaat: samen eten bij mensen thuis voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen en open staat voor andere verhalen. Je maakt zelf een mooie match voor een gezellig etentje via ons online platform. Maak om mee te doen een gratis account aan. Bevestig je e-mailadres en vul je profielpagina met een korte biografie, je eetvoorkeuren en andere dingen die voor jou van belang zijn bij een Eet Mee etentje. Je kunt als eetadres gasten aan je eettafel ontvangen of als gast meedoen en bij iemand aanschuiven. Allebei kan natuurlijk ook en zo vaak je maar wilt. Heb je je profiel opgeslagen? Dan ben je klaar om mee te doen.

Wil jij een etentje organiseren? Kies een eetdatum, het aantal gasten en welke taal je wilt spreken. Wil je een bepaalde leeftijdscategorie uitnodigen, samen koken, de kosten delen of een ‘bring your own’-etentje organiseren? En wil je misschien een gast ophalen als deze niet op eigen gelegenheid kan komen? Geef je voorkeuren aan en zet je etentje online. Jij kiest vervolgens uit de gasten die zich hebben aangemeld wie je uiteindelijk uitnodigt. Daarna krijg je de contactgegevens en kun je verdere details met je gasten afspreken.

Wil jij graag als gast aanschuiven bij een etentje en mooie verhalen delen? Nadat je je profiel hebt ingevuld kun je reageren op etentjes die online staan. Zodra de uiterste aanmelddatum voorbij is, krijg je bericht of je wordt uitgenodigd. In dat geval krijg je de contactgegevens en kunnen jullie verder afspraken maken.

“Het etentje was ontzettend geslaagd, met hele leuke, enthousiaste en spontane mensen. We hadden ook een goed gesprek met elkaar. Steeds waren weer andere onderwerpen om over te praten. Geen moment dat je dacht: waar moeten we het nu eens over hebben.” Marcus

“Het was een prachtige avond omdat ik heel aardige Nederlandse mensen heb leren kennen. Dat wil ik graag. Ik ken er nog niet zo veel. Soms praten ze een beetje snel maar ik wil mij zelf een beetje uitdagen om te kunnen begrijpen waar ze over praten.” Amer -Taal aan Tafel

We werken met verschillende themagroepen, sommige zijn het hele jaar actief, andere slechts een korte periode:

Eet Mee voor Iedereen

Heb je naast een bepaalde leeftijdscategorie, eetvoorkeur, taal en aantal gasten geen andere bijzondere voorkeuren voor je eetgezelschap? Maak je matches dan in deze groep, met etentjes voor iedereen, zonder speciale doelgroep of een bepaald thema.

Oekraïners Aan Tafel

Wil jij Oekraïners uitnodigen voor een etentje en hen zo de kans bieden om meer te leren over de Nederlandse cultuur en samenleving, om een sociaal netwerk op te bouwen en kennis te maken met hun cultuur? Maak je matches dan via deze themagroep.

Taal aan Tafel

Wil je beter Nederlands leren praten of iemand daarbij helpen? Een gezellig etentje is daarvoor het ideale moment. Meld je aan als eetadres of gast. Kies als eetadres altijd voor een beperkt aantal gasten, zodat je de focus kunt houden op eenvoudig taalgebruik.

Eet Mee Sint Maarten

Heet jij Maarten, Martin, Marthe, Tiny of heb je een andere naam die van Maarten is afgeleid? Woon je op de Sint Maartendreef? Ben je lid van de Sint-Martinusparochie, heette jouw eerste vriendje Maarten of vind je samen delen gewoon belangrijk? Organiseer in de week van 3 t/m 11 november een gezellig etentje in ons Eet Mee matchingplatform, in de speciale themagroep Eet Mee Sint-Maarten. Of schuif aan als gast. Samen eten is elkaar ontmoeten!

Eet Mee met de Feestdagen

Met Kerst of Oud & Nieuw vinden veel mensen het gezellig om samen met anderen te eten. Heb je tijdens de feestdagen een of meer plekken vrij aan je eettafel? Kies dan voor deze themagroep. Als gast selecteer je de etentjes die bij dit thema online staan. Vind je het online aanmelden lastig? Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 030-2213498, onze matchmakers maken dan graag een match voor je.