fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Ontmoet vluchtelingen uit de noodopvang aan je eettafel

Doe mee met Come & Eat

In de gemeente Utrecht zijn twee noodopvanglocaties voor vluchtelingen uit allerlei landen: in het Starlodge Hotel en in een leegstaand kantoorpand aan de ’t Goylaan. Ook in het nieuwe azc Pahud in Overvecht verblijven vluchtelingen. Om de bewoners een moment te bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat.

Wat is Come & Eat?

Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur.

Hoe kun jij meedoen met Come & Eat?

Meld je aan als eetadres voor Come & Eat. Wij maken dan binnen de mogelijkheden een match op maat voor je. We hebben wat extra tips voor je om te zorgen dat het etentje een succes kan worden voor jou en voor je gasten. En natuurlijk kun je vaker een Come & Eat-etentje organiseren.

Uitgangspunten

  • Je woont in de gemeente Utrecht of directe omgeving.
  • Je ontvangt twee tot vier (vaak mannelijke) vluchtelingen of een gezin.
  • Als eetadres haal je zelf je gasten op, na afloop breng je hen ook weer terug naar de noodopvang.
  • Je kunt je gasten met het OV of met de auto ophalen. Er is parkeerruimte aanwezig. Als je dicht in de buurt woont kun je eventueel lopen.

Aanmelden

Vul het formulier in. Daarna nemen we contact met je op met meer informatie.