fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Inwoners van Nederland nodigen vluchtelingen uit Oekraïne aan de eettafel

 

Doe mee met Oekraïners Aan Tafel

Sinds het begin van de oorlog zijn veel Oekraïners naar Nederland gekomen, waar ze bij mensen thuis wonen of in een van de vele opvanglocaties in het land. Om hen een moment te bieden om in huiselijke sfeer inwoners van Nederland te ontmoeten, organiseert Eet Mee Oekraïners Aan Tafel. Voor Nederlanders is het een mogelijkheid om iets te kunnen betekenen voor de Oekraïners en te ontdekken wie de mensen zijn achter de verhalen in het nieuws.

Wat is Oekraïners Aan Tafel?

Je ontvangt Oekraïners bij jou thuis om samen te eten en te praten. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen, zodat ze weer even warmte ervaren en in een huiselijke omgeving zijn. Het biedt hen een kennismaking met Nederlanders en hun cultuur en een kans om een sociaal netwerk op te bouwen.

Hoe kun jij meedoen met Oekraïners Aan Tafel?

Maak een gratis account aan op ons online Eet Mee matchingplatform. Bevestig je e-mailadres en vul je profielpagina met een korte biografie, waarin je kort iets vertelt over jezelf en eventueel de anderen uit je gezelschap.  Je kunt als eetadres gasten aan je eettafel ontvangen en je kunt ook als gast meedoen en bij iemand aanschuiven. Allebei kan natuurlijk ook en zo vaak je maar wilt. Heb je je profiel opgeslagen? Dan ben je klaar om mee te doen.

Eetadres

Wil jij Oekraïners uitnodigen? Organiseer dan je etentje en selecteer de themagroep Oekraïners Aan Tafel. Kies een eetdatum of spreek deze later met je gasten af. Geef het maximum aantal gasten en aan welke taal je wilt spreken. Wil je een bepaalde leeftijdscategorie uitnodigen? Wil je samen koken? En wil je misschien je gasten ophalen als deze niet op eigen gelegenheid kan komen? Geef je voorkeuren aan en zet je etentje online. Jij kiest vervolgens uit de gasten die zich hebben aangemeld wie je uiteindelijk uitnodigt. Daarna krijg je de contactgegevens en kun je verdere details met je gasten afspreken.

Gast

Wil jij graag als gast aanschuiven bij een etentje en waardevolle verhalen delen? Nadat je je profiel hebt ingevuld kun je reageren op etentjes die online staan. Zodra de uiterste aanmelddatum voorbij is, krijg je bericht of je wordt uitgenodigd. In dat geval krijg je de contactgegevens en kunnen jullie verder afspraken maken.

Hulp nodig

Ons team van (Oekraïense) matchmakers staat klaar om je te helpen als je hulp nodig hebt.