fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Ontmoet vluchtelingen uit de opvanglocatie aan je eettafel

Doe mee met Come & Eat

Aanmeldformulier

De gemeente Utrecht heeft meerdere opvanglocaties voor vluchtelingen uit allerlei landen. Om de bewoners een moment te bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat.

Wat is Come & Eat?

Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Door deze ervaring leer je de mensen achter de verhalen in het nieuws kennen. Voor hen is het vaak een eerste en heel welkome kennismaking met Nederlanders en hun cultuur.

“We hadden vier gasten. We hebben eerst boodschappen gedaan in een Arabische winkel. Dat was een feestje. Onze gasten hebben vervolgens voortreffelijk gekookt. Ze zochten op Spotify Syrische hits en via FaceTime zijn we voorgesteld aan familieleden in Syrië. Het was een heerlijke avond en we voelden ons gast in ons eigen huis.” Ineke

“Hele aardige mensen, die graag Nederlands willen oefenen. We konden toch communiceren met het weinige Nederlands en met behulp van Google translate. We houden contact met hen.” Gerdien

Hoe kun jij meedoen met Come & Eat?

Meld je aan als eetadres via onderstaand formulier (je hoeft hiervoor dus geen account aan te maken in het online platform). Wij maken dan binnen de mogelijkheden een match op maat voor je en geven je extra tips om te zorgen dat het etentje een succes kan worden voor jou en voor je gasten. En natuurlijk kun je vaker een Come & Eat-etentje organiseren.

Uitgangspunten

  • Je woont in de gemeente Utrecht of directe omgeving.
  • Je ontvangt een of meer (vaak mannelijke) gasten, of een gezin.
  • Als eetadres haal je bij voorkeur zelf je gasten op, na afloop breng je hen dan ook weer terug naar de opvanglocatie.
  • Je kunt je gasten met het OV of met de auto ophalen. Er is parkeerruimte aanwezig. Als je dicht in de buurt woont kun je eventueel lopen.

Methodiek overnemen

Om Come & Eat ook in andere plaatsen mogelijk te maken, is het voor organisaties mogelijk om onze methodiek over te nemen. heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in. Daarna nemen we contact met je op met meer informatie.