fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Het recept voor een spontane ontmoeting

Eet Mee platform

Lees verder

Geniet van het samenzijn rond de eettafel bij mensen thuis. Voor wie graag nieuwe mensen ontmoet, open staat voor verschillende achtergronden en actief wil bijdragen aan een inclusieve samenleving. Of je nu de rol van eetadres op je neemt of liever aanschuift als gast, de mogelijkheden zijn afgestemd op jouw wensen en behoeften. Maak zelf je matches of met hulp van onze matchmakers.

Een etentje Organiseren? Dit is hoe het werkt

  • Maak je account op ons Eet Mee platform. Ben jij Student? Ga dan naar Students For Dinner.
  • Kies een datum, het aantal gasten en welke taal je wilt spreken.
  • Wil jij een bepaalde leeftijdscategorie uitnodigen, samen koken, de kosten delen of een ‘bring your own’-etentje organiseren? En wil je misschien een gast ophalen als deze niet op eigen gelegenheid kan komen? Geef je voorkeuren aan en zet je etentje online.
  • Jij kiest vervolgens uit de gasten die zich hebben aangemeld wie je uiteindelijk uitnodigt.
  • Daarna krijg je in het platform de contactgegevens en kun je nog even alle details afspreken met je gasten.

Wil jij een etentje organiseren voor vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang? Meld je etentje dan aan via het speciale formulier op onze Come & Eat pagina.

Liever aanschuiven als Gast?

  • Maak een account aan op het Eet Mee platform. Ben je student en wil je graag met leeftijdsgenoten afspreken? Kijk dan op onze Students For Dinner pagina.
  • Nadat je je profiel hebt ingevuld kun je reageren op etentjes die online staan. Als de uiterste aanmelddatum voorbij is, krijg je bericht of je wordt uitgenodigd. In dat geval krijg je de contactgegevens en kunnen jullie verder afspraken maken.
  • En je kunt natuurlijk ook altijd zelf een etentje organiseren!
  • Vind je het lastig om zelf een account aan te maken? Geen enkel probleem, neem contact op met onze matchmakers, zij maken graag de matches voor je.

“Het etentje was ontzettend geslaagd, met hele leuke, enthousiaste en spontane mensen. We hadden ook een goed gesprek met elkaar. Steeds waren weer andere onderwerpen om over te praten. Geen moment dat je dacht: waar moeten we het nu eens over hebben.” Marcus

“Het was een prachtige avond omdat ik heel aardige Nederlandse mensen heb leren kennen. Dat wil ik graag. Ik ken er nog niet zo veel. Soms praten ze een beetje snel maar ik wil mij zelf een beetje uitdagen om te kunnen begrijpen waar ze over praten.” Amer -Taal aan Tafel

Themagroepen

In ons platform kun je etentjes in allerlei thema’s organiseren. Sommige zijn het hele jaar actief, andere slechts een korte periode:

Eet Mee voor iedereen

Heb je naast een bepaalde leeftijdscategorie, eetvoorkeur, taal en aantal gasten geen andere bijzondere voorkeuren voor je eetgezelschap? Maak je matches dan in deze groep, met etentjes voor iedereen, zonder speciale doelgroep of een bepaald thema.

Oekraïners Aan Tafel

Wil jij Oekraïners uitnodigen voor een etentje en hen zo de kans bieden om meer te leren over de Nederlandse cultuur en samenleving, om een sociaal netwerk op te bouwen en wil jij kennis te maken met hun cultuur? Maak je matches dan via deze themagroep.

Taal aan Tafel

Wil je beter Nederlands leren praten of iemand daarbij helpen? Een gezellig etentje is daarvoor het ideale moment. Meld je aan als eetadres of gast. Kies als eetadres altijd voor een beperkt aantal gasten, zodat je de focus kunt houden op eenvoudig taalgebruik.

Eetclubje

Ben jij op zoek naar een vast groepje om regelmatig samen te eten en gezellig te kletsen? Organiseer je etentje dan in deze themagroep.

Eet Mee Sint Maarten

Heet jij Maarten, Martin, Marthe, Tiny of heb je een andere naam die van Maarten is afgeleid? Woon je op de Sint Maartendreef? Ben je lid van de Sint-Martinusparochie, heette jouw eerste vriendje Maarten of vind je samen delen gewoon belangrijk? Organiseer in de week van 3 t/m 11 november een gezellig etentje in ons Eet Mee matchingplatform, in de speciale themagroep Eet Mee Sint-Maarten. Of schuif aan als gast. Samen eten is elkaar ontmoeten!

Eet Mee met de Feestdagen

Met Kerst of Oud & Nieuw vinden veel mensen het gezellig om samen met anderen te eten. Heb je tijdens de feestdagen een of meer plekken vrij aan je eettafel? Kies dan voor deze themagroep. Als gast selecteer je de etentjes die bij dit thema online staan. Vind je het online aanmelden lastig? Je kunt je ook telefonisch aanmelden.