fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Eet Mee vertrekpunt om nieuwe mensen te leren kennen

Over ons

‘Mensen samenbrengen door eten.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in 2009 opgericht. Via gezamenlijke etentjes komen mensen op een spontane manier met elkaar in contact. Al vijftien jaar een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. 

Ons recept 

 • Iedereen kan meedoen
 • Aan de eettafel ontstaan de mooiste gesprekken
 • Matches op basis van wensen en mogelijkheden

Ons team

Ons fijne team maakt elke dag weer al die verrassende ontmoetingen mogelijk. Zonder deze inzet zou Eet Mee zeker niet zo succesvol zijn.

Lees meer

Ons team
alternatieve tekst

Hier zijn we trots op:

 • Al meer dan 12.000 succesvolle matches op maat.
 • Een van de 80 favorieten van de selectiecommissie van de Nationale Vrijwilligersprijs 2023
 • Een van de winnaars van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge 2020. Hiermee ondersteunt de gemeente Groningen ons om deze mooie stad socialer te maken.
 • Rode Pluim 2019 ontvangen van GroenLinks Zeist als initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan een sociaal Zeist.
 • ‘Eet mee! Vaste gast’ -matchen van kwetsbare ouderen met een vast eetadres in de buurt- is in Nieuwegein genomineerd door Monuta Helpt als Aanvrager van het Jaar 2017.
 • ‘Come and Eat’ -matchen van vluchtelingen in Utrechtse noodopvang met inwoners van Utrecht- is winnaar van de Tolerantieprijs Utrecht 2016. Come and Eat werd georganiseerd samen met Present Utrecht en gewaardeerd als een uitstekend middel tegen vooroordelen.
 • Winnaar van de WijMakenUtrecht-trofee 2014 als het beste sociale initiatief dat de gemeente Utrecht mooier maakt.
 • Genomineerd voor de Tolerantieprijs Utrecht 2011 en 2013 en voor de JijMaaktUtrecht-trofee 2013

Durven dromen

Hoe leuk zou jij het vinden als het weer gewoon wordt om bij je buren te eten? Stel je voor dat in jouw buurt 200 mensen zeggen: ‘Tof, ik doe mee!’? En als dat in 400 dorpen of steden gebeurt. Wij durven te dromen. Van honderden mensen die via ons initiatief nieuwe mensen leren kennen. Droom jij met ons mee?

Maak snel je profiel aan. Nodig buren, famillie, vrienden kennissen uit om mee te doen en deel onze berichten op Facebook en Instagram.

Directeur/Initiatiefnemer Annelies Kastein

Ik hoorde mensen altijd maar zeggen: ‘Iedereen leeft zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn.’ Ik ging op zoek naar een manier om ontmoetingen te ondersteunen. En wat is meer van iedereen dan eten? Zo ontstond het idee voor Eet Mee. Sindsdien hebben we duizenden mensen met elkaar verbonden en vanaf dag 1 bijgedragen aan sociale verbinding en inclusiviteit.

Meer weten over de stichting of Annelies? Mail: annelies@eetmee.nl.

Annelies Kastein

Directeur Stichting Eet Mee

Samen verbinden we de samenleving

Zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer: dat is onze missie. Hiervoor matchen wij eetadressen en gasten op een betrouwbare, laagdrempelige, maar professionele manier. Wij zetten alles op alles voor een gezellig etentje, eenmalig of met regelmaat. Zo dragen we bij aan spontante ontmoetingen: een garantie voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we onze samenleving.

Meer informatie?

Faciliteren dat mensen nieuwe mensen leren kennen is onze kerntaak, maar incidenteel doen we meer. Zo was Eet Mee in 2016 een van de opdrachtgevers voor onderzoek naar de drijfveren, ervaringen en wensen van Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor vluchtelingen. Bekijk het Onderzoeksrapport en de bijlage. Wil je meer weten over al onze activiteiten? Lees dan ons jaarverslag: We sturen het je graag toe. Of stel jouw vraag stellen via ons contactformulier.