fbpx Skip to main content
ErvaringenErvaringen Eet Mee

Carla – Sperziebonen uit eigen tuin

Ik mocht aanschuiven bij een leuk jong gezin. Ook voor hen was het de eerste keer dat zij meededen en zij hadden erg goed hun best gedaan voor mij en nog een andere deelnemer.

In ‘de zondagse schalen’, die anders nooit gebruikt werden volgens de gastvrouw, werden groenten uit eigen tuin opgediend. Dat maakte het echt speciaal. De sperzieboontjes herinnerden me aan hoe ze in mijn jeugd smaakte: lekker vol en dik. Vooraf hadden we uiensoep en als toetje zelf geweckte rabarber.  Het was heerlijk en erg gezellig! Juist het verschil in leeftijd en levensfase maakt dit soort ontmoetingen zo interessant. En dan is het helemaal leuk om te zien hoe deze jonge mensen met zoveel plezier hun eigen groente verbouwen.

Ik was blij dat ik iets had meegenomen voor mijn vriendelijke gastvrouw en -heer: een flesje wijn voor bij de maaltijd en bonbons voor bij de koffie. Het was een erg leuke ervaring en fijn om op deze manier mensen te kunnen ontmoeten. Ik hoop snel weer deel te kunnen nemen!