Ervaringen

Als vluchteling in Nederland

Een van onze gasten kwam wat eerder en heeft meegeholpen met klaarmaken van het eten. Hij kon ons veel vertellen over hoe het is om als vluchteling in Nederland te komen en te proberen te integreren. Eigenlijk wisten we daar weinig van. Een van onze gasten kon nog niet zo goed Nederlands, maar met handen en voeten kwamen we een heel eind. Het was een avond met veel plezier en mooie gesprekken. Het heeft ons geïnspireerd vaker ons huis open te stellen voor gasten.

Zijn eigen verhaal

Het was heel erg leuk. Ik werd gehaald en gebracht, het was tot in de puntjes geregeld. De gastvrouw had er veel werk van gemaakt. Mijn complimenten voor haar. We hebben gezellig gepraat. Het waren allemaal verschillende mensen en iedereen had zijn eigen verhaal.

Welkom

Als eetadres heb ik het erg leuk gevonden! De avond verliep ontspannen en gezellig. Een reactie die ik kreeg: “Je hebt er echt veel werk van gemaakt, ik voelde me heel erg welkom.”

Bijzonder

Het is toch bijzonder ineens een avond met vreemden door te brengen. Leuk was ook dat het mensen zijn die ik anders niet zo snel tegen zou komen.

Wethouder eet bij vluchtelingen

“Mooie avond met en bij Eritrese vluchtelingen Biniam en Kbrab in Lunetten via Eet Mee. Over de wil om mee te doen en de hindernissen”, aldus de wethouder van Utrecht. Kees Diepeveen (wethouder Zorg, welzijn en cultuur) en de coördinator van Eet Mee, Annelies Kastein, hebben bij vluchtelingen uit Eritrea gegeten.

Burgemeester aan tafel

De burgemeester van Utrecht Jan van Zanen was in de Bokkenbuurt te gast. Zijn reactie: “Een verrassing aan tafel. Dat is een hapje eten via Eet mee! Eenmaal. Het is een leuke manier om mensen beter te leren kennen en leidt tot gezellige en bijzondere ontmoetingen.”

Uniek

We hebben een gezellige avond gehad. Allen met een eigen verhaal, een eigen komaf, een eigen leven. Ik heb me verwonderd hoe divers en uniek we zijn. Het was dan ook bijzonder om mee te maken en ik ben blij dat ik als gastheer heb mogen fungeren.

Bedankt voor deze match

Het eten was lekker, de sfeer was goed, de gastheer was geweldig. We hebben fijn contact gehad op een heel relaxte manier. Bedankt voor deze match!

Dankbaar

Als ik de afgelopen kerstavond in één woord moet samenvatten is dit: dankbaar.

Alles klopte

Op eerste kerstdag zouden er drie mensen bij mij komen eten. Een ervan belde af wegens familieomstandigheden. Gelukkig heb ik nog een vriendin kunnen regelen en zo waren we toch nog met z’n vieren. We hebben een heel gezellige avond gehad. Alles klopte, veel gelachen, mooie levensverhalen. Het was inmiddels tweede kerstdag toen men huiswaarts ging, dat zegt genoeg…