Ervaringen

Ik heb genoten van de avond

Woensdagavond ben ik met drie andere mensen te gast geweest bij een adres in Bilthoven. Het was een supergezellige avond bij een gezellige en spontane gastvrouw. De gastvrouw had heerlijk eten gemaakt. We hebben de hele avond gezellig met elkaar zitten praten, veel gelachen en gediscussieerd. Heel erg leuk. Ik heb genoten van de avond.
(inwoner van Bilthoven)

Blog: ‘We leggen het op het bord van de kandidaat-raadslid’

Tijdens Eet mee! Met een politicus zat ik aan de eettafel van een hartelijke gastvrouw met koken als een van haar hobby’s. Wat een geluk voor de gasten, want het eten was voortreffelijk. Aangeschoven was een politicus van de PvdA, woonachtig in Leidsche Rijn. Al snel verhaalt hij over de ontbrekende voorzieningen aldaar voor tieners en jong volwassenen. Een kinderrijke woongemeenschap, waar voor de jeugd weinig vertier is. En voor volwassenen? Leidsche Rijn kan paradijselijk zijn, maar wel saai. ’s Avonds naar een café of een terras in de buurt? Vergeet het maar. Daarvoor ben je op de stad Utrecht aangewezen. Die leemte in Leidsche Rijn zou de politicus liever nog vandaag dan morgen opgevuld zien.

Aan bod komen ook de toenemende armoede in Utrecht, de woonproblematiek en het in toenemende mate splijten van verschillende bevolkingsgroepen. Bevolkingsgroepen die tegenover elkaar zijn komen te staan; duidelijk is dat dit de dieperliggende reden is van de PvdA’er om politiek actief te worden. Aan hem zal het niet liggen om de Utrechtse bevolking met elkaar te verbinden.

Hebben de gasten vragen? Ja. Het tienjarig zoontje van de gastvrouw maakt zich zorgen over zijn sportschool die eind van het jaar gaat sluiten. Waar moet hij dan zijn krachten kwijt? Zijn moeder vindt het gedrag van mensen in het verkeer zorgelijk. We rotzooien maar wat aan, zo is haar opvatting, wat ernstige, zelfs dodelijke gevolgen kan hebben. Voor een fietsende moeder en kind, zo denk ik dan, moet het in de Utrechtse verkeersjungle een nachtmerrie zijn. Is dat geen kwestie voor de politiek om eens wat scherper naar de ’lak-aan-de-verkeersregels-weggebruikers’ te kijken? We leggen het op het bord van de kandidaat-raadslid.

Met dank aan de inbreng van de gasten heb ik er een genoeglijke avond aan overgehouden.

José (Utrecht)

Mensen in de buurt leren kennen

Gisteravond hebben we een etentje gehad met onze gast en zijn gezin. Het was erg leuk. We hebben lekker gegeten en met hen gekletst. Ze wonen in de buurt en ze kennen onze overburen. We zijn zeker van plan om contact te houden. Onze gasten zeiden gelijk dat we echt een keer bij hen op bezoek moeten komen en Syrisch eten kunnen proeven. Het was al met al een geslaagd etentje dat ervoor zorgt dat je andere mensen in de buurt ontmoet.

Geanimeerd gesprek

We hadden een erg geanimeerd gesprek over de bescherming van natuur en landschap in Westbroek en ik zal hierover in de toekomst nog wel eens vaker contact met hen hebben.
(kandidaat-raadslid De Bilt)

Dank voor de ontzettend leuke match

Dank voor de ontzettend leuke match. Ik heb een heel gezellige avond gehad!
Het lijkt me overigens best een idee om dit gewoon tijdens de raadsperiode nog eens te doen! Doen jullie dat ook?
(kandidaat-raadslid Utrecht)

De organisatie vond ik prima

Dankjewel voor de organisatie. Ik had een erg leuk diner met drie anderen. Het was fijn om een maaltijd te delen en interessant om verhalen te horen en te vertellen en samen na te denken over mogelijkheden in de stad.
De organisatie vanuit jullie vond ik helemaal prima. Een volgende keer doe ik graag weer mee.
(kandidaat-raadslid Utrecht)

Voor de tweede keer meegedaan en was weer leuk

We hebben zeker een geslaagd etentje gehad. Ik heb de vorige keer ook meegedaan met Eet mee! Met een politicus aan tafel en ik vond het toen erg leuk om te doen en nu weer. Ik vind het interessant om te praten over wat er anders zou kunnen/moeten in de gemeente. En ik heb gemerkt dat het dan niet uitmaakt of het iemand is van een partij waar ik op zou willen stemmen of van een andere partij.
(inwoner van Utrecht)

Volgende keer zouden we zeker weer meedoen!

De match was ontzettend goed! We hadden (ongeveer) dezelfde studie gedaan, dus dat klikte meteen erg goed. We hebben de hele avond gekletst over zowel politiek als over heel andere onderwerpen. Het was leuk om de mening van de politica te horen over bepaalde onderwerpen, maar het was helemaal niet het geval dat ze ons probeerde te overtuigen om op haar partij te stemmen. Het was daarom een erg aangename sfeer en we konden alles vragen wat we wilden. Volgende keer zouden we zeker weer meedoen!
(inwoner Utrecht)

Heel boeiende avond

Heel boeiende avond, driegangen maaltijd was een culinair hoogstandje van de politicus zelf. Hij heeft ook foto’s gemaakt. Ikzelf heb gezongen en voorgelezen.
Dankjewel allen, die dit mogelijk hebben gemaakt.
(inwoner Utrecht)

Gesprekken gingen niet alleen over politiek

Het was een gezellig samenzijn en de gastvrouw had, samen met haar dochter, haar best gedaan op de maaltijd. De gesprekken gingen niet alleen over politiek, gelukkig maar. Interessant was, meer te horen hoe zo’n fractie functioneert.
(inwoner De Bilt)