Ervaringen

Onze Irakese gasten

Het was leuk met onze Irakese gasten. Mevrouw en zus kwamen met twee kinderen. Het ging prima samen met onze kids (voetballen en op de trampoline).
Fijn dat ze Engels spraken en een beetje Nederlands. Voor ons een leuke ervaring (andere cultuur, horen hoe het is om zo vaak te moeten verkassen en nog steeds niet te weten of je mag blijven etc..). Het eten vonden ze niet zo geloof ik (wraps met halal vlees en salade), maar dat kan natuurlijk. (Utrecht)

Wauwww

Het was echt gezellig leuk en lief mensen. Wauwwwwwwww! Dank je wel Eet Mee. Top!! (De Bilt)

Drie prettige gasten

Het was zeker geslaagd. We hadden drie erg prettige gasten. Een Angolese moeder en dochter en een vriend/buurman. Ze spraken goed Nederlands en we hebben het over veel onderwerpen gehad. Het was een erg leuke avond! (Utrecht)

Het was een geweldige tijd

Ik ben zeer dankbaar voor het arrangeren van deze sociale activiteit. Het was een geweldige tijd op het eetadres. Ik werd zeer gastvrij en vriendelijk ontvangen. Het eten was heerlijk. Ik genoot van het gezelschap en de interactie.

Echte vrienden

In mijn gedachten stelde ik me voor dat ik alleen wat zou eten en dat dat het zou zijn. Ik had geen idee dat het etentje zou resulteren in het krijgen van echte vrienden.
Vluchtelingen hebben veel problemen met integratie. Eet Mee is op weg om het grootste probleem daarvan op te lossen, namelijk communicatie.

Erbij horen

Heel erg leuk! We hadden het vooral over koetjes en kalfjes maar het was interessant om te zien hoe internationale studenten zich voelen in Nederland. Ze voelen zich namelijk een beetje buitengesloten van de locals en dit is een mooi initiatief om dat te doorbreken. Ik ga de volgende keer zeker weer mee doen!

Cultuuruitwisseling

Ik ontmoette fantastische Nederlandse studenten tijdens het avondeten en had veel plezier met het delen van onze cultuur en ervaringen!

… wordt vervolgd

Ik ontmoette fantastische mensen, met wie ik normaal gesproken nooit in aanraking zou zijn gekomen. Het was zo leuk om te ontdekken dat er een grote groep internationale studenten in Utrecht zit. We hebben al vervolgdiners gepland. Ik kijk er naar uit om ze straks weer te zien.