https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Ontmoet vluchtelingen uit de noodopvang aan je eettafel

Doe mee met Come & Eat

Tot 10 december is er een in Utrecht een noodopvang voor vluchtelingen. Ze zijn  afkomstig zijn uit allerlei landen. Om hen een moment te bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat.

Wat is Come & Eat?

Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen nodig je een groepje vluchtelingen uit voor een etentje bij jou thuis en ontmoet je de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur.

Tijdens de vorige noodopvangperiode in 2015-2016 was Come & Eat in Utrecht een groot succes: in een half jaar tijd hebben we ruim 1600 keer een vluchteling kunnen matchen met Utrechters. Er ontstonden bijzondere eetontmoetingen, waaruit nu, 6 jaar later, mensen nog altijd contact met elkaar gehouden hebben en zelfs ook bevriend zijn geraakt. Ook nu willen we deze mooie verbinding weer mogelijk maken. We willen Come & Eat maandelijks organiseren.

Hoe kun jij meedoen met Come & Eat?

We nodigen je graag uit om eetadres te zijn en tussen 3 en 10 december (niet 8 december) a.s. een aantal vluchtelingen te ontvangen voor een gezellig etentje. Meld je alvast aan via het onderstaande formulier, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitgangspunten

  • Je woont in de gemeente Utrecht of directe omgeving.
  • Je ontvangt twee of drie mannelijke vluchtelingen. Bij jou als eetadres zijn minimaal twee volwassenen aanwezig, onder wie minimaal één man.
  • Als eetadres haal je zelf je gasten op, op een nog af te spreken tijdstip. Na afloop breng je hen ook weer terug naar de noodopvang.
  • Je kunt je gasten te voet, met het OV of met de auto ophalen. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig. Vluchtelingen per fiets vervoeren is geen optie.
  • We gaan ervan uit dat je je als eetadres houdt aan de voorwaarden die we je in de bevestigingsmail toesturen en dat je het bovenstaande goed hebt gelezen.

Aanmelden