fbpx Skip to main content

Een vrijdagavond, 18.30 uur. Vol verwachting zitten wij klaar met een mooi gedekte tafel in afwachting van onze Eet Mee gasten. We horen een taxibus stoppen, schuifdeuren, wat stemmen…  P., een oudere heer, en zijn partner M. komen de oprit op. Het blijft iedere keer spannend wie je aan tafel krijgt, ook al hebben we telefonisch met elkaar gesproken over datum en tijd en dieetvoorkeuren. De ontmoeting is direct hartelijk en informeel. Tijdens de maaltijd spreken we over veel onderwerpen, onze gasten hebben een rijk sociaal en cultureel leven. Bezoeken nog concerten en tentoonstellingen.

Het blijkt dat we beiden ervaring hebben met het ‘oude Indië’ : voor P. is het zijn geboorteland, voor mij het land van mijn vader. Hoe leuk is het, de verhalen die ik hoorde van mijn vader te leggen naast die van P. We raken niet uitgepraat en voor we het weten staat de taxi al weer voor om hen naar huis te rijden. Kortgeleden heb ik P. opnieuw opgezocht. Ik wilde graag nog meer informatie over de naoorlogse situatie in Nederlands-Indië.

Opnieuw een bijzondere ontmoeting vol uitwisseling van kennis en persoonlijke gebeurtenissen. Hoe leuk dat we elkaar hebben leren kennen. Dank aan de matchmakers van Eet Mee, zonder wie dit contact nooit tot stand zou zijn gekomen!