fbpx Skip to main content
ErvaringenErvaringen Eet Mee

Jan Willem – Herkenning Aan Tafel

Op het intranet van Vluchtelingenwerk, waar ik als vrijwilliger werkzaam ben, kwam ik de aankondiging tegenkwam van het project ‘Taal Aan Tafel’ van Eet Mee. Ik besloot meteen om me voor dit prachtige initiatief op te geven.

Niet alleen vind ik het interessant om met mensen van allerlei culturen in contact te komen, maar ook is het fijn iets te kunnen doen voor mensen die bijvoorbeeld Nederlands willen oefenen. Van jongs af aan heb ik meegekregen wat het betekent voor een mens om huis en haard te moeten ontvluchten.

Ik ben geboren aan het einde van de tweede Wereldoorlog, in Oosterbeek. Nog geen 3 weken oud, werden mijn ouders en ik geëvacueerd i.v.m. Operation Market Garden die onze woonomgeving al snel zou veranderen in een slagveld.

Onlangs had ik mijn eerste video-etentje met een mevrouw uit Syrië en haar dochter. Dat was zo leuk dat er op korte termijn een vervolg komt. Ik heb haar uitgenodigd om met onze wederzijdse partners bij ons thuis asperges te komen eten. We wonen recht tegenover een aspergeveld, dus verser kun je ze niet krijgen. Ik verheug me er erg op dat we elkaar nu ook in het echt zullen ontmoeten.

Ontmoeten is het mooiste en belangrijkste wat er is in een mensenleven. Het zorgt ervoor dat mensen zich niet alleen hoeven te voelen.