fbpx Skip to main content
Nieuws

Trek door het internet: glutenvrij genieten

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Schuift er binnenkort iemand bij je aan met deze dieetwens? Geen paniek: wij zetten inspiratiebronnen voor je op een rij, zodat je heerlijke hapjes en drankjes op tafel kunt zetten zonder gluten!

Danielle Walker (@daniellewalker)

Danielle is auteur van de New York Times bestseller Against All Grain. Ze is bekend om haar glutenvrije, paleo-vriendelijke recepten. Op Instagram deelt Danielle haar creaties en gezonde levensstijladviezen. En op haar website vind je veel van haar interessante recepten. Een recept om je vingers bij af te likken is de glutenvrije pad thai. Aanrader!

Gluten Free on a Shoestring (@gfshoestring)

Glutenvrij duur? Niet als het aan Nicole van Gluten Free on a Shoestring ligt! Ze schotelt je honderden budgetvriendelijke recepten voor, met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden. Onze favoriet is haar glutenvrije aardbeien cheesecake: het ideale toetje op een zomerse dag.

Minimalist Baker (@minimalistbaker)

Niet iedereen heeft zin om lang in de keuken te staan. Minimalist Baker is hiervoor dé oplossing. Oprichter Dana plaatst op haar website en Instagram recepten die je minder dan 30 minuten kosten. Haar chai-gekruide havermoutkoekjes heb je binnen 25 minuten op tafel staan. Makkelijk toch?

Ambitious Kitchen (@ambitiouskitchen)

Heb je wél zin in een vullende salade, maar geen zin om een recept door te spitten? Geen zorgen: in Youtube-video’s van één minuut geef Monique je simpele instructies voor verrukkelijke gerechten. In 2011 lanceerde zij Ambitious Kitchen met als doel om mensen te inspireren, zowel binnen als buiten de keuken. Moniques positieve benadering van gezond eten maakt haar recepten geliefd bij een breed publiek.

 Yam (@yamglutenvrij)

Bij een heerlijke maaltijd hoort een even lekker drankje. Laat Yam nou nét de allerbeste recepten hebben voor glutenvrije dorstlessers. Voor zonnige dagen raden we de verfrissende perzik-appel mocktail aan. Meer in een winterse stemming? Dan gaat er niets boven een warme kop chocolademelk. Binnen een handomdraai gemaakt en een fijne toevoeging aan je feestmaal.

Dit artikel is een bijdrage van Schrijf-Schrijf