fbpx Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Eet Mee vertrekpunt om nieuwe mensen te leren kennen

Over ons

‘Mensen samenbrengen door eten.’ Met die gedachte is stichting Eet Mee in 2009 opgericht. Begonnen in Utrecht en sindsdien uitgerold ver het land hebben we inmiddels ruim 13.000 matches gefaciliteerd. Hebben mensen hun blikveld verruimd, nieuwe vriendschappen gesloten en andere culturen leren kennen.

Ons recept

 • Eet Mee is inclusief. Jong en oud, hier geboren en getogen of net nieuw in het land, iedereen kan meedoen.
 • We geloven in het belang van matches op maat – jouw wensen en mogelijkheden zijn het uitgangspunt.
 • Je kunt zelf je matches maken maar onze matchmakers helpen je ook graag.
 • Meedoen kan zo vaak je maar wilt.

Ons team

Ons fijne team maakt elke dag weer al die verrassende ontmoetingen mogelijk. Zonder deze inzet zou Eet Mee zeker niet zo succesvol zijn.

Lees meer

Hier zijn we trots op:

 •  Mantel van Sint Maarten Utrecht: een van de genomineerden in 2022 en 2023.
 •  Nationale Vrijwilligersprijs 2023: geselecteerd als een van de 80 favorieten door de selectiecommissie.
 •  Sociale Groningse Ondernemers Challenge 2020. Een van de genomineerden die door de gemeente Groningen ondersteund worden om deze mooie stad socialer te maken.
 • Rode Pluim 2019: ontvangen van GroenLinks Zeist als initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan een sociaal Zeist.
 • Aanvrager van het Jaar 2017: ons initiatief ‘Eet mee! Vaste gast’ waarbij kwetsbare ouderen gematcht werden met een vast eetadres in de buurt, is in Nieuwegein genomineerd door Monuta Helpt.
 • Tolerantieprijs Utrecht 2016: ons ‘Come and Eat’ initiatief, waarbij vluchtelingen in de Utrechtse noodopvang met inwoners van Utrecht gematcht werden, is gewaardeerd als een uitstekend middel tegen vooroordelen.
 • WijMakenUtrecht-trofee 2014: Eet Mee is het beste sociale initiatief dat de gemeente Utrecht mooier maakt.
 • Nominaties voor de Tolerantieprijs Utrecht 2011 en 2013 en voor de JijMaaktUtrecht-trofee 2013.

Durven dromen

Stel je voor dat het weer normaal wordt om bij je buren te eten. Wij dromen van duizenden extra mensen die via ons initiatief nieuwe mensen leren kennen. Durf jij met ons mee te dromen? Maak snel je profiel aan. Nodig buren, familie, vrienden kennissen uit om mee te doen en deel onze berichten op je socials

Directeur/Initiatiefnemer Annelies Kastein

Ik hoorde steeds mensen zeggen: ‘Iedereen leeft zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn.’ Ik ging op zoek naar een manier om ontmoetingen te ondersteunen. En wat is meer van iedereen dan eten? Zo ontstond het idee voor Eet Mee. Sindsdien hebben we duizenden mensen met elkaar verbonden en vanaf dag een bijgedragen aan sociale verbinding en inclusiviteit.

Samen verbinden we de samenleving

Zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden in een warme, huiselijke sfeer: dat is onze missie. Hiervoor matchen wij eetadressen en gasten op een betrouwbare, laagdrempelige, maar professionele manier. Wij zetten alles op alles voor een gezellig etentje, eenmalig of met regelmaat. Zo dragen we bij aan spontante ontmoetingen: een garantie voor meer contacten, meer plezier en meer gezelligheid. Samen verbinden we onze samenleving.

Annelies Kastein

Directeur Stichting Eet Mee

Meer informatie?

Wil je meer weten over al onze activiteiten? Lees dan ons jaarverslag: We sturen het je graag toe. Of stel jouw vraag via ons contactformulier.