https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Nieuwe mensen leren kennen tijdens een Eet Mee video-etentje

Meld je snel aan!

Sta jij ook open voor spontane ontmoetingen vanachter je eigen beeldscherm? Schuif aan bij een video-etentje of organiseer er zelf één. Laat je verrassen door mooie gesprekken en nieuwe, sociale contacten. Iets waar we juist nu extra veel behoefte aan hebben. Of je nu je kennissenkring wil uitbreiden of je eenzaam voelt tijdens corona maakt niets uit. Wat je reden ook is, via onze site kun je al snel een passende match maken. Samen zorgen we voor verbinding en gezelligheid.

Hoe leer je nieuwe mensen kennen via onze etentjes?

Wil je mee eten met een (video)-etentje van Eet Mee? Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of mobiel met een camera, een microfoon en een goede internetverbinding. De Eet Mee etentjes zijn in de Coronatijd gratis. Probeer het dus gewoon een keer! Lees hier onder verder om te zien hoe alles in z’n werk gaat. Op de pagina hoe het werkt vind je uitgebreidere informatie over het concept. En bij vragen mag je ons uiteraard altijd bellen/mailen.

Drie stappen om nieuwe mensen te leren kennen tijdens een gezellig etentje

Stap 1: Meld je aan

Allereerst maak je een profiel aan. Hierin vertel je wat jij belangrijk vindt bij het ontmoeten van én mee-eten met nieuwe mensen. Met deze informatie krijgen wij een beter beeld van wie jij bent en wat je leuk vindt. Zo kunnen wij voor een goede match op maat zorgen. Voor video-etentjes hoef je minder informatie in te vullen. In je profiel geef je onder andere aan:

 • Interesses: waar je graag over praat. Wat zijn je hobby’s? Waardoor raak jij gefascineerd?
 • Leeftijd: hoe oud ben je? En: ontmoet je liever jonge of wat oudere mensen?
 • Eten: wat voor eten heeft jouw voorkeur? Eet je vegetarisch, halal of koosjer? En wat voor eten wil je als eetadres koken?
 • Plaats: wil je nieuwe mensen in je eigen woonplaats leren kennen of juist daarbuiten?
 • Taal: welke talen spreek je? Een deel van onze deelnemers is Nederlands met een migrantenachtergrond en voert vooral gesprekken in het Engels.
 • Mobiliteit: kun je traplopen of heb je een lift nodig? En: hoe toegankelijk is jouw huis als eetadres?
 • Huisdieren: ben je allergisch voor huisdieren of heb je als eetadres zelf huisdieren?
 • We hebben de profielen expres zonder foto’s gemaakt. Hoe je eruitziet is voor ons en onze deelnemers namelijk niet belangrijk. De matches maken we op basis van jouw voorkeuren. We realiseren ons dat het om erg persoonlijke informatie gaat die je niet zomaar aan iedereen geeft. Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het tot stand brengen van een match.
Maak nu je profiel aan

Kom je er niet uit bij het maken van jouw profiel? Bel ons gerust op 030-2213498. Een van onze vrijwilligers helpt je graag op weg.

Beaudine, 22 jaar.

Ik vond het erg gezellig! Soms kwam je door het vele kletsen bijna niet aan eten toe, maar dat heb ik in real life net zo. Een leuk concept, zo’n video-etentje.

Stap 2: Organiseer een (video)-etentje

Nieuwe mensen leren kennen kan bij Eet Mee op twee verschillende manieren. Of je organiseert zelf een video-etentje of je gaat virtueel bij iemand anders eten. Vind je het allebei leuk? Super! Dan kun je de ene keer mee-eten als gast en de andere keer host zijn voor een online of real-life etentje.

Hoe organiseer je een (video-)etentje?

 • Je maakt het etentje gratis aan via je account. Log in of maak nu je eigen profiel aan.
 • Kies een datum, het aantal mensen dat je wilt uitnodigt en jouw voorkeuren.
 • De website toont een aantal mogelijke gasten op basis van jouw voorkeuren. Je ziet man/vrouw, leeftijd en de introtekst. Je kunt gelijk een keuze maken uit deze matches.
 • Zodra jouw gasten je etentje hebben geaccepteerd ontvang je een bericht. Op naar nog veel meer spontante ontmoetingen!
 • Deelname aan onze etentjes is in deze Coronatijd gratis. We hopen dat je ons bij deelname wilt steunen met een donatie. Eet Mee is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties.

Wacht als gast op een nieuwe match

Wil je graag als gast aansluiten bij iemand anders’ etentje? Wacht dan totdat er iemand een etentje aanmaakt dat past bij jouw voorkeur.

 • Je ontvangt online een uitnodiging met datum, de plek en het aantal mensen dat mee-eet.
 • Je geeft aan of je wel of niet mee wilt eten.
 • Deelname aan onze video-etentjes is in deze Coronatijd gratis. We hopen dat je ons bij deelname wilt steunen met een donatie. Eet Mee is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties.

Hasan, 29 jaar.

Ik vond het leuk! Ik heb ook nog nooit zo lang achter elkaar Nederlands gepraat.

Stap 3: nieuwe mensen leren kennen… Aan tafel!

De laatste stap is het etentje zelf. Veel mensen vinden de eerste keer mee-eten een beetje spannend. Wat kun je verwachten? Waar moet je over praten? Wees gerust, wij zien vaak dat zodra het eten op tafel komt, iedereen ontspant en het gesprek al snel op gang komt. Daarnaast maakt corona de drempel in veel gevallen wat lager. Online van achter je eigen keukentafel is ineens een stuk minder spannend!

Taak initiatiefnemer (video)-etentje

Organiseer jij het etentje? Als host zorg je ervoor dat iedereen kan aanschuiven aan de virtuele keukentafel. Daarvoor maak je een gratis account aan op Whereby. Je krijgt van ons tips hoe je dat kunt doen. De link van je account wordt gedeeld met je gasten. Vervolgens zorg je ervoor dat het gesprek soepel verloopt en dat iedereen aan het woord komt. Een gesprek op gang brengen hoeft niet moeilijk te zijn: vraag gewoon eens hoe iemands dag was!

Ontvang je real life gasten? Dan zorg jij voor overheerlijk eten en dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

 

Niet overtuigd? Laat je overhalen door de verhalen van diegenen die je al voorgingen. Lees hun ervaringen.