https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Nieuwe mensen leren kennen tijdens een Eet Mee video-etentje

Meld je snel aan!

Hoe kun je meedoen met een video-etentje en nieuwe mensen ontmoeten?

Meld je aan. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of eventueel een mobieltje met een camera, een microfoon en een goede internetverbinding. De Eet Mee etentjes zijn in de coronatijd gratis. Probeer het dus gewoon een keer! Lees hieronder verder om te zien hoe alles in z’n werk gaat. Op de pagina Hoe het werkt vind je uitgebreidere informatie over het concept. En bij vragen mag je ons uiteraard altijd bellen/mailen.

Drie stappen om mee te doen met een gezellig video-etentje

Stap 1: Meld je aan

Allereerst maak je een profiel aan. Hierin vertel je wat jij belangrijk vindt bij het samen eten met nieuwe mensen. Met deze informatie krijgen wij een beter beeld van wie jij bent en wat je leuk vindt. Zo kunnen wij voor een goede match op maat zorgen. In je profiel geef je onder andere aan:

 • Leeftijd: hoe oud ben je? En: ontmoet je graag mensen van je eigen leeftijd of heb je geen voorkeur?
 • Plaats: wil je graag mensen in je woonplaats leren kennen of ook daarbuiten? Bij een video-etentje maakt het namelijk niet uit waar je woont.
 • Taal: in welke taal kun je een gezellig gesprek voeren tijdens het etentje? Een deel van onze deelnemers is afkomstig uit het buitenland en spreekt Engels. Ook doen mensen met een vluchtelingachtergrond mee die het fijn vinden om hun Nederlands te oefenen.
 • Interesses: je kunt iets meer over jezelf vertellen, bijvoorbeeld waar je graag over praat. Wat zijn je hobby’s? Waardoor raak jij gefascineerd?
 • We hebben de profielen expres zonder foto’s gemaakt. Hoe je eruitziet is voor ons en onze deelnemers namelijk niet belangrijk. De matches maken we op basis van jouw voorkeuren. We realiseren ons dat het om erg persoonlijke informatie gaat die je niet zomaar aan iedereen geeft. Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het tot stand brengen van een match.
Maak nu je profiel aan

Kom je er niet uit bij het maken van jouw profiel? Bel ons gerust op 030-2213498. Een van onze teamleden helpt je graag op weg.

Beaudine, 22 jaar.

“Ik vond het erg gezellig! Soms kwam je door het vele kletsen bijna niet aan eten toe, maar dat heb ik in real life net zo. Een leuk concept, zo’n video-etentje.”

Stap 2: Organiseer een video-etentje

Nieuwe mensen leren kennen kan bij Eet Mee al vanuit je huis. Organiseer een gezellig video-etentje en maak kennis met nieuwe mensen. Dat klinkt ingewikkelder dan het is: in de applicatie helpen we je door de verschillende stappen heen.

Hoe organiseer je een video-etentje?

 • Je maakt het etentje aan via je account. Log in of maak nu je eigen profiel aan.
 • Kies een datum, het aantal mensen dat je wilt uitnodigen en jouw verdere voorkeuren, bijvoorbeeld de taal waarin je het gesprek wilt voeren.
 • Publiceer je video-etentje. De gasten krijgen maandelijks een overzicht van het aanbod aan etentjes, waar ze op kunnen reageren.
 • Als initiatiefnemer kies je uit de aanmeldingen voor jouw video-etentje vervolgens je gasten uit.
 • Eet Mee maakt dan de match en wisselt jullie gegevens uit.
 • Wij zorgen voor een unieke videolink voor je etentje, voor jou en je gasten.

En natuurlijk kun je ook als gast meedoen. Reageer dan op het aanbod. Duurt het te lang voordat je wordt uitgenodigd? Meld je ook aan als initiatiefnemer en organiseer zelf een etentje.

Deelname aan onze etentjes is in coronatijd gratis. We hopen dat je ons bij deelname wilt steunen met een donatie. Eet Mee is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties.

Op naar  heel veel spontante Eet Mee-ontmoetingen!

Hasan, 29 jaar.

“Ik vond het leuk! Ik heb ook nog nooit zo lang achter elkaar Nederlands gepraat.”

Stap 3: nieuwe mensen leren kennen… Aan tafel!

De laatste stap is het etentje zelf. Veel mensen vinden de eerste keer samen video-eten een beetje spannend. Wat kun je verwachten? Waar moet je over praten? Wees gerust, wij zien dat zodra de verbinding is gelegd, iedereen ontspant en het gesprek al snel op gang komt. Daarnaast maakt corona de drempel in veel gevallen wat lager. Online van achter je eigen eettafel is ineens een stuk minder spannend! En maak je je zorgen over de technische kant? Neem contact met ons op, we doen graag even een test met je.

Initiatiefnemer video-etentje

Organiseer jij het etentje? Zorg dan net als bij een etentje thuis dat het gesprek soepel verloopt en dat iedereen aan het woord komt. Een gesprek op gang brengen hoeft niet moeilijk te zijn: vraag gewoon eens hoe iemands dag was!

Twijfel je nog? Laat je overhalen door de verhalen van diegenen die al eerder meededen. Lees hun ervaringen.