Zomerseizoen van start met Eet mee! In je buurt

nl

In regio Utrecht is het zomerseizoen vorige week begonnen met tientallen etentjes met buurt- en plaatsgenoten tijdens Eet mee! In je buurt. Hiermee bood Stichting Eet mee! inwoners en organisaties de mogelijkheid om zelf buurt- en plaatsgenoten uit te nodigen voor een praatje tijdens een hapje en drankje, een taartje, lunch of etentje.

Samen eten blijkt voor het zevende achtereenvolgende jaar van het evenement nog steeds de ideale manier om elkaar beter te leren kennen.

Honderden gesprekken
Verspreid over de regio Utrecht raakten honderden buurt- en plaatsgenoten gezellig met elkaar aan de praat, vaak zonder dat ze elkaar al kenden. Ook organisaties deden mee. Lister-Hogelanden in Utrecht stak de barbecue aan voor mensen uit de buurt. Een docente van SVS Inburgering Nieuwegein deelde kaarten uit aan geïnteresseerde leerlingen, zodat zij een mooie manier hadden om contact te maken in de wijk. In Bilthoven nodigde BSO De Leeuwerik buren uit voor een hapje en drankje gemaakt door de kinderen zelf, organiseerde Morgana een lunch voor lokale ondernemers, had woonzorgcentrum Schutsmantel een muzikale high tea en WVT een ‘low coffee’ met zelfgemaakte notencake en Sri Lankaanse pannenkoekjes. In Maartensdijk gaven leerlingen van Groenhorst een rondleiding door de school en serveerden daarna een speciaal gemaakte lunch.