Jaarlijks vrijwilligersuitje voert Eet Mee naar Amersfoort

Nederlands

Afgelopen maand vond het jaarlijkse teamuitje van Eet Mee plaats, dat georganiseerd wordt om al onze vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet. Dit jaar voerde de trip ons naar de tweede stad van de provincie Utrecht: Amersfoort. In een vroeg voorjaarszonnetje leidde een gids van Gilde Amersfoort het vrijwilligersteam van Eet Mee rond door het middeleeuwse hart van de stad, met zijn gracht, monumenten, synagoge en bijzondere muurhuizen.

De rondleiding eindigde met een bezoek aan de Koppelpoort, die alleen met een gids van Gilde Amersfoort te bezoeken is. Zes van onze teamleden ervoeren daar wat een raddraaier is door in een van de tredmolens te lopen waarmee het waterschot omhoog en omlaag gebracht wordt. Zij ontvingen hiervoor het Raddraaierscertificaat.

Na een inspannende wandeling was het tijd voor een high tea bij Theefeestje. Een ‘pretty pink experience’, zoals de high tea-specialist het zelf noemt. In een knalroze gedecoreerd grote-mensen-poppenhuis genoten de vrijwilligers van sandwiches, hartige hapjes en zoete lekkernijen. Als afsluiting hielden Frank en Evelien een pubquiz over eten. Het team nam fanatiek deel en na een nek-aan-nek race gingen zowel winnaars als verliezers tevreden en verzadigd naar huis.

Vrijwilligers luisteren naar de gids van Gilde Amersfoort.