Groot succes voor Eet mee! Met een politicus aan tafel

nl

Tijdens Eet mee! Met een politicus aan tafel konden inwoners en raadsleden op een informele manier met elkaar in contact komen aan de eettafel. Van 16 t/m 23 februari organiseerde Stichting Eet Mee in Utrecht en De Bilt maar liefst 29 etentjes, zowel bij inwoners thuis als bij raadsleden thuis. “Prachtig om op deze manier contact op te bouwen met inwoners van de gemeente.”

Aan Eet mee! Met een politicus aan tafel deden kandidaats-raadsleden uit Utrecht en De Bilt mee.
Voor Utrecht ging het om politici van zeven verschillende partijen (CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Piratenpartij en Student & Starter). In De Bilt deden van elf partijen potentiële raadsleden mee (Beter De Bilt, Bilts Belang, CDA, ChristenUnie, D66, Forza De Bilt, GroenLinks, PvdA, SGP, SP en VVD).

Deelnemers konden niet kiezen voor een bepaalde politicus of een bepaalde partij; Eet Mee! maakte een verrassingsmatch. Op deze manier werd contact gelegd tussen mensen met heel verschillende voorkeuren en achtergronden. Een van de deelnemers: “Ik vind het interessant om te praten over wat er anders zou kunnen en moeten in de gemeente. Daarbij heb ik gemerkt dat het niet uitmaakt of het iemand is van een partij waarop ik zou stemmen of van een andere partij.”

Voor kandidaat-raadsleden was het een kans om in een informele omgeving, van inwoners zelf te horen wat er speelt. “Ik kijk met bijzonder veel genoegen terug op de prima verzorgde, uitstekend bereide maaltijd, waarbij gezelligheid en van elkaar leren voor mij belangrijke ingrediënten waren”, aldus een kandidaat-raadslid.