Nederlands Engels

HET TEAM

Vrijwilligers over Eet Mee

“Gewoon een prachtige manier om verschillende soorten mensen met elkaar in contact te brengen.”

“Ik kan me verder ontwikkelen en ik heb leuke mensen om me heen.”

“Eet Mee heeft een sociale functie en zorgt voor meer contact tussen mensen en cohesie in de maatschappij. Om daar mijn bijdrage aan te verlenen geeft mij voldoening.”

“Ik kom mensen tegen die ik in mijn dagelijks leven niet tegenkom.”

“Ik vind het een heel leuk project om mensen bij elkaar te brengen, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

“Het werken aan een mooi doel in een omgeving waarin een goede sfeer, menselijkheid en kwaliteit centraal staan.”

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. Daarnaast ben ik graag bezig met marketing en communicatie, het vakgebied waar mijn hart ligt. Eet mee! biedt een combinatie van deze twee factoren en dat heeft ervoor gezorgd dat ik hier aan de slag ben gegaan.”

“Zo ben ik nog betrokken bij een sociaal gebeuren, nadat ik ben gestopt met andere baantjes.”

“Ik vind het belangrijk dat Eet Mee een goede administratie heeft en wil daaraan meewerken. Het concept van Eet Mee heeft mij geïnspireerd om mee te doen.”

Mijn stage-ervaring

In het begin wist ik niet zo goed wat ik van mijn stage moest verwachten. Zijn er wel genoeg marketingtaken? Past een maatschappelijke organisatie wel bij mijn opleiding? En is er wel iemand aanwezig van wie ik kan leren? In de eerste paar weken werd ik leuk verwelkomd door het team, werd gelijk uitgelegd wat voor taken er klaar lagen en was meteen duidelijk dat er genoeg te doen was en te leren viel. Hiermee waren mijn twijfels verdwenen.
De taken waren leuk en uitdagend en er was genoeg te doen om de hele stageperiode interessant te houden. Ik werd bovendien echt als een collega beschouwd. Mijn mening telde. Ze luisterden uitdagend naar mijn ideeën en ze stonden altijd klaar om te helpen. In de eerste paar weken focuste ik me op de organisatie zelf en na een tijdje werd ik ook verwelkomd in het studententeam. Het studententeam is heel gezellig en zo’n een keer per maand wordt er een vergadering ingepland bij iemand thuis. Eerst samen koken en eten, vervolgens door met vergaderen en daarna gezellig met elkaar een spel doen. In beide teams voelde ik me zeer welkom op dag 1. Iedereen gaat informeel met elkaar om, maar er wordt wel lekker hard gewerkt.
Al met al kan ik zeggen dat het een zeer leuke stage was en dat ik zeker veel heb geleerd. Ik heb me zowel op marketingvlak als persoonlijk vlak flink verbeterd. Dus voor alle studenten die de opleiding Marketing of Communicatie volgen: een stage bij Stichting Eet Mee! is net zo leuk en leerzaam als een stage bij een commercieel bedrijf (misschien zelfs nog iets leuker).