fbpx Skip to main content
ErvaringenErvaringen Eet Mee

Henk-Jan en Maarten – Boerenkool en een TV debuut.

By 21 januari 2022mei 19th, 2022No Comments

In ons wijkblad lazen wij over de initiatieven van de Stichting Eet Mee. Wij hebben beide de wens om betrokken te zijn bij mensen in onze samenleving die we niet iedere dag vanzelf tegenkomen. En …al laten onze drukke agenda’s dat niet altijd toe, eten moeten we allemaal, dus hoe leuk is het om met die wens in ons achterhoofd, eens deel te nemen aan een etentje via Eet Mee. We vielen met onze neus in de boter want het bleek, hoe toepasselijk voor Maarten, “St. Maartenweek” te zijn bij Eet Mee en er waren veel aanmeldingen.

Nadat we twee gasten hadden uitgenodigd werd ons gevraagd of we wellicht ook door RTV Utrecht gefilmd mochten worden. Welja, dachten we, want Henk-Jan werkt zelf in de communicatie. Hij mocht er nu eens zelf aan geloven en gefilmd worden, want meestal is het andersom.  Om ons goed voor te bereiden, zodat we alle aandacht zouden hebben voor onze gasten, besloten we de aardappelen voor de geplande boerenkoolstamppot een dag van te voren te schillen. Op de dag zelf bleek de filmploeg ook te willen laten zien hoe we stonden te koken.

We losten het op door de pan met vooraf geschilde aardappelen op het vuur te zetten en voor de vorm nog één extra aardappel te schillen, wat dan gefilmd zou worden. Dat moest door allerlei spontane gebeurtenissen (zoals dat blijkbaar gaat bij dergelijke opnames) een paar keer opnieuw. Uiteindelijk is die ene aardappel nooit meer in de pan terecht gekomen. Onze boerenkoolstamppot bleek later niet helemaal in verhouding, maar was gelukkig lekker genoeg en het plezier dat we hadden was er alleen maar groter om.

We zijn alweer aan het nadenken over hoe we een volgend etentje willen invullen. We hebben erg genoten van de ontmoetingen en gesprekken met onze gasten.