https://www.youtube.com/watch?v=nCa_0dIMq6k

Nieuwe mensen leren kennen tijdens een Eet Mee etentje!

Meld je snel aan!

Hoe kun jij meedoen met onze etentjes thuis en nieuwe mensen kennen?

Dat gaat eenvoudig: meld je aan en organiseer een Eet Mee-etentje thuis of schuif aan bij een ander. Deelname is in coronatijd gratis. Probeer het dus gewoon een keer! Lees hieronder verder om te zien hoe alles in z’n werk gaat. Op de pagina Hoe het werkt vind je uitgebreidere informatie over het concept. En bij vragen mag je ons uiteraard altijd bellen/mailen.

Drie stappen om mee te doen met een gezellig etentje thuis

Stap 1: Meld je aan

Allereerst maak je een profiel aan. Hierin vertel je wat jij belangrijk vindt bij het ontmoeten van nieuwe mensen en samen eten. Met deze informatie krijgen wij een beter beeld van wie jij bent en wat je leuk vindt. Zo kunnen wij voor een goede match op maat zorgen. In je profiel geef je onder andere aan:

 • Een korte biografie met je interesses: waar praat je graag over? Wat zijn je hobby’s? Waardoor raak jij geboeid?
 • Leeftijd: hoe oud ben je? En: ontmoet je liever jonge of wat oudere mensen?
 • Eten: wat voor eten heeft jouw voorkeur? Eet je altijd vegetarisch, halal of koosjer? Geef dat aan. En wat voor eten wil je als eetadres koken?
 • Plaats: wil je nieuwe mensen in je eigen woonplaats leren kennen of juist daarbuiten?
 • Taal: in welke taal/talen kun je een gezellig gesprek voeren tijdens het etentje? Een deel van onze deelnemers spreekt Engels. Voor mensen met een vluchtelingachtergrond bieden onze etentjes een fijne mogelijkheid om hun Nederlands te oefenen
 • Mobiliteit: kun je traplopen of heb je een lift nodig? En: hoe toegankelijk is jouw huis als eetadres?
 • Huisdieren: ben je allergisch voor huisdieren of heb je als eetadres zelf huisdieren?
 • We hebben de profielen expres zonder foto’s gemaakt. Hoe je eruitziet is voor ons en onze deelnemers namelijk niet belangrijk. De matches maken we op basis van jouw voorkeuren. We realiseren ons dat het om erg persoonlijke informatie gaat die je niet zomaar aan iedereen geeft. Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het tot stand brengen van een match.
Maak nu je profiel aan

Kom je er niet uit bij het maken van jouw profiel? Bel ons gerust op 030-2213498. Een van onze vrijwilligers helpt je graag op weg.

Miranda, 33 jaar.

“Als we naar de peuterspeelzaal lopen, klopt mijn zoontje op het raam van de oudere dame die bij ons te gast was. We hebben zo’n leuk contact gehouden.”

Stap 2: Organiseer een etentje

Nieuwe mensen leren kennen kan bij Eet Mee op twee verschillende manieren. Of je organiseert zelf een etentje of je gaat bij iemand anders eten. Vind je het allebei leuk? Super! Dan kun je de ene keer mee-eten als gast en de andere keer initiatiefnemer/eetadres zijn.

Hoe organiseer je een etentje?

 • Je maakt het etentje aan via je account. Log in of maak nu je eigen profiel aan.
 • Kies een datum, het aantal mensen dat je wilt uitnodigen en jouw voorkeuren, zoals de taal en je eetgewoonte.
 • De website toont een aantal mogelijke gasten op basis van jouw voorkeuren. Je ziet het geslacht, de leeftijd en een korte biografie. Je kunt een volgorde aangeven in wie wilt uitnodigen. Valt er iemand af, dan wordt de volgende uitgenodigd.
 • Zodra jouw gasten je uitnodiging hebben geaccepteerd ontvang je een bericht. Op naar nog veel meer spontante ontmoetingen!
 • En natuurlijk kun je ook als gast meedoen. Wacht dan tot je uitgenodigd wordt. Duurt dat te lang, dan kun je je ook alsnog als eetadres/initiatiefnemer aanmelden.
 • Deelname aan onze etentjes is in coronatijd gratis. We hopen dat je ons bij deelname wilt steunen met een donatie. Eet Mee is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties.

Marijke, 42  jaar.

“Ik heb nooit gedacht dat je zulke mooie gesprekken zou kunnen voeren met mensen die je een paar uur daarvoor niet eens kende.”

Stap 3: nieuwe mensen leren kennen… Aan tafel!

De laatste stap is het etentje zelf. Het eetadres zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om de 1,5 meter afstand te waarborgen, ook aan de eettafel. En natuurlijk houden de deelnemers aan het etentje zich ook aan de andere coronaregels van de overheid.

Waar moet je over praten? Wees gerust, wij zien vaak dat zodra het eten op tafel komt, iedereen ontspant en het gesprek al snel op gang komt. Als er een match gemaakt is krijg je van ons bovendien leuke tips voor een goed gesprek.

Rol gastheer/gastvrouw etentje

Organiseer jij het etentje? Als eetadres zorg je ervoor dat iedereen kan aanschuiven aan de eettafel. Jij zorgt voor lekker eten, dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en probeert iedereen zoveel mogelijk bij het gesprek te betrekken.

Rol gast

Als gast hoef je niet te betalen voor het etentje, maar is het leuk als je een aardigheidje meeneemt voor de gastheer/gastvrouw. Neem actief deel aan het gesprek en probeer daarbij te zorgen voor een goede balans tussen luisteren en praten.

 

Nog niet overtuigd? Laat je overhalen door de verhalen van diegenen die al eerder meededen. Lees hun ervaringen.