fbpx Skip to main content
ErvaringenErvaringen Eet Mee

Anna-Serissa – Plezier aan Tafel

By 6 juli 2021mei 19th, 2022No Comments

Ik woon alleen en vind het leuk om tijdens mijn avondeten met mensen te praten. Nu tijdens corona is samen eten wat lastiger, maar video-eten is een goed alternatief. Omdat je allebei met je bord in beeld zit heb je echt het idee dat je samen eet. De eerste keer dat ik meedeed aan een Taal aan Tafel etentje moest ik even wennen en vond ik het soms een beetje ongemakkelijk, maar na een tijdje komt iedereen wel los! Je weet dan ook wat beter wat je kan zeggen en vragen. Als mijn tafelgenoten lachen dan weet ik dat ze het leuk vinden. Het is erg leuk om te horen hoe passievol de deelnemers van Taal aan Tafel zijn. Ze delen bijvoorbeeld hun kunst of foto’s met me. Ook doen ze allemaal heel erg hun best om lekker te koken. Ze hebben veel eten op tafel liggen en daar vertellen ze dan ook over.

Voor sommigen is het de eerste keer dat ze buiten hun taallessen om met iemand Nederlands spreken. Vanwege corona komt dat er niet veel van en als mensen merken dat ze nog niet zo goed Nederlands spreken, vragen ze vaak al snel of ze ook Engels kunnen. Ik vind het fijn dat ik nieuwkomers op deze gezellige manier kan helpen hun taal te verbeteren!