Informatie

Nederlands Engels

In verband met de corona maatregelen heeft Eet Mee alle normale activiteiten stopgezet.
Maar… we introduceren nu iets nieuws. Zie de pagina Video Etentjes

Eet Mee

Hou je van samen eten en mooie gesprekken? En ben je in voor een verrassende ontmoeting? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De taal oefenen? Dan is Eet Mee echt iets voor jou. Geef je op als gast en schuif aan voor een etentje bij iemand thuis of doe mee als eetadres en kook voor je gasten bij jou thuis. Je kunt je ook op beide manieren meedoen.

Samen eten is elkaar ontmoeten
Bij Eet Mee staat de ontmoeting centraal, je hoeft geen topkok te zijn om je op te geven als eetadres. Eet Mee is er voor iedereen en voor alle leeftijden. Wel besteden we extra aandacht aan mensen met een vluchtelingachtergrond en aan ouderen.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan via ons aanmeldformulier en geeft je wensen en mogelijkheden op. Daarmee maken wij een ‘match op maat’ tussen eetadres en gast. Vervolgens vragen we de eetadressen om de details verder af te spreken. Je kunt steeds opnieuw gematcht worden voor een etentje met dan weer andere tafelgenoten.

Vluchtelingachtergrond

Heb je een vluchtelingachtergrond? Geef op het aanmeldformulier aan of je eetadres of gast wilt zijn. Je kunt ook aangeven wat je wensen en mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld halal eten. Bij het matchen houden we daar rekening mee. Wil je gematcht worden met iemand met een vluchtelingachtergrond? Geef dit aan bij het aanmelden.

Langerdurende matches voor ouderen

Voor ouderen bieden we als extra mogelijkheid langerdurende matches aan. Hierbij eet een oudere, als vaste gast, een of twee keer per maand bij een eetadres in de buurt. Vind jij, als oudere, het leuk om samen te eten en doe je graag nieuwe contacten op?

Of heb jij als alleenwonende of als gezin, een plekje aan je eettafel vrij en vind je het leuk dat regelmatig een oudere bij je aan tafel aanschuift en gezellig mee eet? Vul dit speciale aanmeldformulier in.

Na je aanmelding als gast of eetadres komt een van onze intakemedewerkers bij je thuis om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Daarna zoeken wij een gast of eetadres passend bij jouw wensen. Na een of meer etentjes wordt er samen met ons geëvalueerd. Is er toch geen klik, dan maken we graag een nieuwe match.

Studenten

Voor studenten, waaronder Internationals en studenten met een vluchtelingachtergrond maken we matches voor een etentje bij studenten of andere plaatsgenoten. Je kunt in je eentje meedoen maar ook met vrienden, studie- of huisgenoten.

Kosten

Als eetadres voor etentjes met steeds weer een wisselend gezelschap neem je de maaltijdkosten voor de maaltijd voor je rekening. Als gast breng je een aardigheidje mee voor de gastheer of -vrouw. Je investering levert je een bijzondere ervaring op.
Bij een langerdurende match met een oudere kan een eetadres een kleine bijdrage vragen in de maaltijdkosten (richtbedrag € 5).
Studenten die samen eten splitsen de maaltijdkosten.

Als vrijwilligersorganisatie zijn we afhankelijk van donaties, giften en subsidies. We hopen daarom dat je ons na een geslaagd etentje wilt ondersteunen.

Waar

Je kunt meedoen in de gemeenten De Bilt, Houten, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht en Zeist. Je kunt in je eigen plaats gematcht worden, maar ook met mensen uit de regio. In de gemeente Westerveld maakt Stichting Welzijn MensenWerk langerdurende matches voor ouderen.