Informatie

nl en

Eet Mee

Hou je van samen eten, verrassende ontmoetingen en mooie gesprekken met onbekenden? Dan is Eet Mee echt iets voor jou. Geef je op als gast en eet bij iemand thuis of doe mee als eetadres en kook voor je gasten bij jou thuis. Je kunt je ook voor allebei opgeven, via ons aanmeldformulier.

Maak je geen zorgen, je hoeft geen topkok te zijn om je op te geven als eetadres. Het gaat om de ontmoeting. Eet Mee is er voor iedereen en voor alle leeftijden, van vluchteling tot gewortelde inwoner en van student tot senior.

Matchen met vluchtelingen

Je kunt aangeven of je speciaal gematcht wilt worden met vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus in Utrecht en De Bilt. Dit is het vervolg op Come & Eat waarbij mooie matches werden gemaakt tussen vluchtelingen uit de noodopvang en inwoners.
Je kunt vluchtelingen ontvangen voor een etentje bij jou thuis maar ook als gast bij hen gaan eten. Doordat we persoonlijke intakes doen kunnen we rekening houden met ieders wensen en mogelijkheden.
Voor vluchtelingen is Eet Mee een leuke manier om in contact te komen met plaatsgenoten.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan via ons aanmeldformulier en dan maken wij een ‘match op maat’ tussen eetadres en gast. Hierbij kijken we naar ieders wensen en voorkeuren. Je kunt steeds weer opnieuw gematcht worden voor een etentje.
Om voor de vluchtelingen een goede match te kunnen maken, wordt een afspraak gemaakt voor een persoonlijke intake.

Via ons matchprogramma koppelen we eetadres en gasten aan elkaar. Vervolgens vragen we de eetadressen om een etentje aan te bieden waarop gasten kunnen intekenen.

Kosten?

Als eetadres neem je de kosten voor de maaltijd voor je rekening. Als gast breng je een aardigheidje mee voor de gastheer of -vrouw. Je investering levert je een bijzondere ervaring op.

Als vrijwilligersorganisatie zijn we afhankelijk van donaties, giften en subsidies. We hopen daarom dat je ons na een geslaagd etentje wilt ondersteunen.

Waar?

Je kunt meedoen in de regio Utrecht. Je kunt per woonplaats of wijk gematcht worden, maar ook met mensen uit de regio.

INSTAGRAM #eetmee1x

Alle foto's en filmpjes over #eetmee1x

Wethouder eet bij vluchtelingen

“Mooie avond met en bij Eritrese vluchtelingen Biniam en Kbrab in Lunetten via Eet Mee. Over de wil om mee te doen en de hindernissen”, aldus de wethouder van Utrecht. Kees Diepeveen (wethouder Zorg, welzijn en cultuur) en de coördinator van Eet Mee, Annelies Kastein, hebben bij vluchtelingen uit Eritrea gegeten.

Burgemeester aan tafel

De burgemeester van Utrecht Jan van Zanen was in de Bokkenbuurt te gast. Zijn reactie: “Een verrassing aan tafel. Dat is een hapje eten via Eet mee! Eenmaal. Het is een leuke manier om mensen beter te leren kennen en leidt tot gezellige en bijzondere ontmoetingen”.