Informatie

nl

Eet mee! Met een politicus

Periodiek project

Eet mee! Met een politicus is een periodiek project dat momenteel niet loopt.
Stichting Eet Mee organiseerde, vanwege de gemeenteraadsver-
kiezingen in maart 2018, het evenement Eet mee! Met een politicus. Van 16 t/m 23 februari konden inwoners van Utrecht en De Bilt tijdens een etentje in contact komen met kandidaat-raadsleden.

Als inwoner kon je een politicus bij je thuis aan de eettafel ontvangen of bij een politicus thuis aanschuiven voor een etentje.

Dit was een mooie gelegenheid om vragen en ideeën in een gezellige, huiselijke sfeer met een politicus te bespreken. En als kandidaat-raadslid is dit een ongedwongen manier om met kiezers in contact te komen.

Partijen

Aan Eet mee! Met een politicus deden kandidaats-raadsleden uit Utrecht en De Bilt mee. Voor Utrecht ging het om politici van zeven verschillende partijen (CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Piratenpartij en Student & Starter). In De Bilt deden van elf partijen potentiële raadsleden mee (Beter De Bilt, Bilts Belang, CDA, ChristenUnie, D66, Forza De Bilt, GroenLinks, PvdA, SGP, SP en VVD).

Verrassingsmatch

Deelnemers konden niet kiezen voor een bepaalde politicus of een bepaalde partij; Eet Mee maakte een verrassingsmatch. Op deze manier werd contact gelegd tussen mensen met heel verschillende voorkeuren en achtergronden.

Een van de deelnemers

“Het was een zeer geslaagde ontmoeting. Ik vond het ontzettend leuk om een politicus te ontmoeten en met haar familie te eten.”

Een kandidaat-raadslid aan het woord

Kandidaat-raadsleden konden in een informele omgeving in contact komen met inwoners. “Naast het lekkere eten was het vooral ook heel gezellig. Het voelde alsof ik bij vrienden over de vloer kwam! Ik ben heel blij dat dit initiatief in Utrecht bestaat, omdat het mensen met elkaar in contact brengt en verbindt” aldus een kandidaat-raadslid.