Informatie

nl en

Come & Eat

Tijdelijk project

Come & Eat was een tijdelijk project dat nu niet meer loopt. Tijdens Come & Eat kon je als inwoner vluchtelingen uit de noodopvang uitnodigen om bij jou thuis te komen eten. Voor vluchtelingen was dit een gelegenheid om uit de drukte van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten. Voor inwoners was het een leuke manier om in contact te komen met vluchtelingen.

Eten met vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus

Wil je eten met vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus? Geef je dan op voor Eet Mee en vermeld dat je gematcht wilt worden met vluchtelingen.

Drieluik EenVandaag

Bekijk het drieluik dat EenVandaag uitzond over onze Come & Eat ontmoetingen. In deel 1 schuift Farid Abu Amro aan bij de familie Meijer. In deel 2 is Rami Ramou met zijn dochtertje Logen te gast bij de familie Van den Brink. In deel 3 eten Aziz Sahli en zijn dove zoon Mohamad mee bij Marisa Rivera Goeman en Gomer Otterspeer.

Waar?

Je kon meedoen in de gemeente Utrecht. Daar organiseerden we Come & Eat samen met Present Utrecht. Sinds 2015 heeft er ruim 1600 keer een vluchteling bij een Utrechter aan tafel gezeten voor een bijzondere eetontmoeting.

INSTAGRAM #comeandeatnl

Alle foto's en filmpjes over #comeandeatnl

Come & Eat wint Tolerantieprijs Utrecht 2016.

Come & Eat is een van de drie prijswinnaars van de Utrechtse Tolerantieprijs 2016. Onze vrijwilliger Rami Ramou, een van de Syrische vluchtelingen uit de noodopvang, heeft ons op eigen initiatief voorgedragen. Volgens de jury is Come & Eat een uitstekend middel tegen vooroordelen.